nl
en

LOC foto / 2008 / LOC Hardenberg / opdracht / Hardenberg

De afkorting LOC staat voor Lokaal Opleidingen Centrum. Dit is een verzamelgebouw in Hardenberg waarin meerdere MBO opleidingen, een creatief centrum, een bibliotheek, het CWI en een aantal uitzendbureaus zijn ondergebracht, binnen een open structuur.

 

De centrale hal is letterlijk een continuering van de winkelstraat waaraan het gebouw ligt. In deze centrale hal zijn bij de ingang drie speciaal vormgegeven lcd displays geïnstalleerd. Deze lijken een continuering van de reclameborden in de winkelstraat, maar in plaats van reclameboodschappen tonen deze displays flarden van het dagelijks leven in en rond het gebouw.

 

Een computersysteem zorgt ervoor dat de twee enkelzijdige displays willekeurig afbeeldingen tonen uit een alsmaar groeiend beeldarchief. 

Het derde, dubbelzijdige, display vertoont korte zinnen. Hoewel iedere zin geschreven is voor een specifieke afbeelding uit het beeldarchief, worden ook deze willekeurig vertoond. De vier lcd schermen op de drie displays wisselen om de 15 seconden tegelijk van beeld. Hierdoor lijkt er als vanzelfsprekend een relatie te bestaan tussen de getoonde foto's en teksten. 

 

De steeds andere combinaties van beeld en tekst zijn een rijke bron van mogelijke interactie tussen deze twee. Het gebouw wordt op hetzelfde moment langzaam transparant doordat steeds meer plekken in het gebouw in beeld worden gebracht.

 

Dit werk is gemaakt in opdracht van de gemeente Hardenberg met advies van Kunst & Cultuur Overijssel.