nl
en

Mesh / 2005 / solo expositie / Ellen de Bruijne Projects / Amsterdam

De installatie Mesh gaat over het steeds weer terugkerende ritueel van ruimte vullen. Het is een poging om de ervaring van het navigeren door de tentoonstellingsruimte te combineren met de individuele beleving van nog nauwelijks betreden, kersverse urbane gebieden in Nederland.

 

Waar normaal maar één pilaar staat, vullen nu negen pilaren, opgesteld in een logisch grid, de galerie. Ze zijn verbonden aan het plafond middels deels verzonken architraven, waardoor het geheel er uit ziet alsof het gewoon bij de architectuur hoort. De tentoonstellingsruimte is verder leeg gehouden.

 

Door het raam is aan de buitenkant van het gebouw een monitor te zien die in een provisorisch geconstrueerde kist een meter van het raam boven de drukke straat hangt. (De tentoonstellingsruimte bevindt zich op de eerste verdieping).

 

Een videovoorstelling toont beelden van desolate straten met nieuwe huizen in allerlei verschijningsvormen. Hele Vinexwijken komen langzaam van links naar rechts aan je voorbij. De beelden smelten samen met het uitzicht op straat.